sábado, 7 de julio de 2012

Fairy Pools

A l'extrem sud-oest de l'illa d'Skye hi ha les Fairy Pools, un seguit de cascades i gorgs als peus de l'imponent Glen Brittle.
Pel que he pogut llegir s'hi sol fer espeleologia i la veritat és que no sé com s'hi atreveixen perquè l'aigua està glaçada, comprobat!
No he pogut trobar cap llegenda relacionada amb les Fairy Pools però de segur que n'hi ha alguna, sembla l'indret perfecte per a selkies, kelpies i dones d'aigua!
Les Fairy Pools es poden visitar a peu, i formen part d'un itinerari anomenat Coire Na Creiche, en honor a la última batalla entre clans que va tenir lloc a l'Illa de Skye. La guerra es coneix com la guerra de la dona d'un sol ull. Hi ha moltes versions de la mateix història però la que ens va explicar el guía és la que més m'agrada: per portar la pau entre el Clan McDonald i el Clan McLeod, els caps van decidir casar els seus fills, la cerimònia celta consisteix en unir a la parella de manera simbòlica i a partir d'aquí han de viure com a matrimoni un any i un dia, llavors, si no s'entenen, lliurement poden no renovar els vots. La qüestió és que la parella s'estimava molt i tot hagués anat bé si un dia la Margaret McLeod no hagués caigut i s'hagués destrossat un ull. Quan el marit va arribar a casa i se la va trobar allà va anar corrents a demanar ajuda al seu pare. L'home mai no havia volgut fer les paus de debó amb els McLeod, així que va tancar el fill a la torre i va enviar la noia, ara ja sense ull definitivament (la medicina de l'època ja la podeu imaginar, i entre que van i vénen...) la va tornar a casa els seus pares. Tota una ofensa que va desencadenar una guerra terrible a l'Illa. Quan el noi va aconseguir escapar, el van matar de camí a buscar la seva dona...

No hay comentarios:

Publicar un comentario