lunes, 12 de marzo de 2012

Mordor: donde William Wallace perdió la alpargata

Aquest cap de setmana no hem parat i avui estic que no puc amb la meva ànima.
Dissabte vam passar el dia a Stirling més coneguda com "Ahí donde William Wallace"
És una ciutat petitona però que des de l'invasió romana ha estat clau en les lluites de poder. Es deia que qui controlava el castell de Stirling controlava tot Escòcia. Per què? Perquè si mireu un mapa d'Escòcia, Stirling queda entre les Highlands i les Lowlands, el turó és fàcil de defensar i hi passa el riu Forth.
A Stirling van tenir lloc les batalles més importants entre Anglaterra i Escòcia. La batalla del Pont de Stirling, curiosament un 11 de setembre de 1297, William Wallace va derrotar l'exèrcit anglès fent molt bon ús del pont que creua el riu, per on només hi podien passar 2 homes a cavall, així que van aprofitar per emboscar els anglesos. La cosa no va acabar d'anar bé, Wallace (a qui havien nomenat Guardià d'Escòcia) va ser derrotat a la batalla de Falkirk i va haver de viure com un proscrit. Quan finalment els anglesos van poder agafar-lo el van condemnar per altra traició i bàsicament la pena consistia en matar-lo però no del tot 3 vegades, ofegat, escanyat i obrint-lo en canal. El van repartir per tota l'illa per si a algú més se li acudia revoltar-se. I no devia ser gaire convincent perquè mentre al sud de l'illa penjaven el cap de Wallace en una pica, al nord Robert Bruce aconseguia la victoria més important sobre els anglesos, a la batalla de Bannockburn (al 2014 es celebren els 700 anys d'aquesta batalla, Salmond ho volia aprofitar per fer el referèndum).

TOTAL...
Que hi ha un castell molt ben conservat amb les sales reials recreades amb tot detall. El color sorra lletja del castell és el color que tenia! I el monument de Wallace, construït al S.XIX: els moviments nacionalistes que corrien per Europa també van arribar a les Illes! I sembla la torre negra de Mordor, que voleu que us digui, amb la corona aquesta que té al capdamunt sembla que Sauron ens observi a tots. Cooooooosa que... lligo amb les "almenaras de Gondor" que té el castell d'Edinburgh que vam veure diumenge.


Si és que tot quadra!
Aquí beyond the Wall, no hi ha criatures estranyes, directament hi ha el Senyor Oscuro! Però estem preparats...

No hay comentarios:

Publicar un comentario